Close

Testimoniale

Cu ceva vreme in urma, din cauza deteriorarii starii de sanatate a tatalui meu si la recomandarea medicului psihiatru, am fost nevoit sa caut un loc in care acesta sa beneficieze de ingrijire de specialitate. Dupa cateva incercari esuate (sumele solicitate erau prohibitive sau respectivele asezaminte nu acceptau pacienti cu boli precum dementa, Alzheimer, schizofrenie, motivat de faptul ca necesita o atentie deosebita din cauza specificului acestor boli) am citit pe internet despre Caminul Sf. Ecaterina, situat pe str. Ion Creanga nr. 21. Spre surpriza mea, tata a fost acceptat acolo fara rezerve, spre deosebire de celelalte locuri de acelasi fel, unde mersesem avand chiar si recomandarea unor medici care lucrau in respectivele asezaminte!
Cum as putea descrie experienta si ceea ce am vazut de-a lungul unui an, perioada in care mama sau eu am fost aproape zilnic la camin (in foarte putine zile am lipsit), de fiecare data stand acolo intre 1,5 – 7 ore, deci avand posibilitatea sa observam ce se intampla in jurul nostru? Ceea ce ne-a impresionat a fost grija pe care intreg personalul o acorda bolnavilor, preocuparea si empatia fata de problemele acestora, mai ales tinand cont de faptul ca era vorba de persoane varstnice (in cea mai mare parte), cu multiple afectiuni (grave), care necesitau atentie pe masura. Spre exemplu, am avut posibilitatea sa vad cum directoarea acestui centru vine de acasa la ora 22:00, in zi de week-end, pentru a urmari starea unui bolnav sau cum un adolescent de 19 ani, bolnav psihic si a carui mama suferea de o boala incurabila, a fost internat gratuit timp de cateva luni (intrucat familia sa nu dispunea de mijloacele financiare), beneficiind de aceeasi atentie care li se acorda tuturor celorlalti.
Cand boala tatalui a avansat iar tratamentul a devenit unul intensiv, in jurul sau roia permanent personalul, ba sa schimbe perfuzii, ba sa faca injectii/sa administreze tratament, ba…Si, desi tata nu s-a mai putut ridica din pat in ultima parte a vietii, fiind nevoit sa stea doar pe spate, el nu a avut escare (doar vagi urme rosii), dovada a modului in care a fost ingrijit !
Spre comparatie, la unul din marile spitale din Bucuresti, unde a fost internat pentru probleme de natura cardiaca (si unde, dupa cinci zile, nici macar nu a fost consultat!, fapt pentru care am solicitat externarea sa), i se lasa mancarea pe marginea mesei… Il hraneam noi o data pe zi, la 24 ore, intrucat aveai voie in spital doar intre orele 16:00 si 18::00 (pe atunci, nu incepuse problema cu Covid) iar de cerberii de la poarta nu puteai trece. Nimeni nu se uita la un pacient in etate, chiar daca erai atent cu personalul medical… Dupa mai multe experiente similare, am ajuns sa refuz sa mai fie dus la spital si am preferat sa ramana la camin, unde puteam fi alaturi de el si unde beneficia de cele mai bune ingrijiri din partea unor oameni dedicati, care, prin abnegatia lor, suplineau lipsa aparaturii medicale specializate… Cred ca este semnificativ acest fapt!
Ca o concluzie – le suntem profund recunoscatori acestor oameni deosebiti, pe care i-am simtit atat de aproape atunci cand am avut reala nevoie de sprijinul lor!

Bogdan PopJan 30, 2016

Centrul Geriatric Sf. Ecaterina, din Str. Precupetii Vechi nr.17, sector 2, Bucuresti, este locul in care mama mea Mariu Miu are asistenta medicala, odihna, ingrijire si socializare intr-o atmosfera calda, prietenoasa, ospitaliera, ca in familie. Este locul unde persoanele in varsta se pot relaxa, plimba, participa la diferite activitati, pot descoperi o noua familie si lega prietenii.
Zambetul mamei mele valoreaza cel mai mult, va multumesc!

Angela MarinescuJan 15, 2016

Recomand cu multa incredere si caldura Centrul Geriatric Sranta Ecaterina!

Este un loc in care te simti ca acasa din primul moment in care ii pasesti pragul. Este un loc primitor si confortabil, in care mama se simte iubita si este foarte bine ingrijita. S-a atasat foarte repede de personalul care este extrem de atent si de dedicat. Intreaga echipa este amabila, calda si grijulie si le multumesc din tot sufletul pentru acest lucru.  Apreciez comunicarea si deschiderea doamnei Director, care intotdeauna tine cont de nevoile noastre. Ma impresioneaza devotamentul, implicarea si grija sincera, pe care o are atat fata de beneficiari, cat si de familiile acestora. Ii sunt mai mult decat recunoscatoare pentru tot ce face.

Cristina RusuJan 21, 2016
Call Now Button